STREAMYX EQUAL PIG : PART 1 | downgila

Monday, August 22, 2011

STREAMYX EQUAL PIG : PART 1

Ini bukan babi terbang, ini line Streamyx rumah gua

Baru baru ni line Streamyx gua makin lama makin menjadi jadi bengap dia. Antara simptom simptom kebengapan line streamyx gua adalah seperti berikut :

1) Selalu putus putus. Sekejap ada sekejap takda.

Memang la orang akan cakap "Ahh rileks la, yang penting ada lagi kan?"...Gua akan cakap camni : Memang la ada, tapi bapak gua bayar Streamyx ni sebulan bukan untuk line yang dalam setengah jam putus sekejap pastu OK balik. Pastu setengah jam lagi putus lagi. Macam hanjeng.

Gua ni kan selalu main game online, macam dota, kalau lu orang main dekat Garena tu, bila lu orang dah decide nak join satu game, kena la reserve masa dalam 40 minit, so dalam 40 minit line memang tak boleh putus, tapi pukimak punya Streamyx asal setengah je game gua, mesti line jadi tahi dan putus. Bengang ah macam ni! Bapak gua pun bayar macam orang lain dan servis yang gua terima memang tak padu langsung haih semua carut keluar la kat sini.

Masuk harini hampir setiap game yang gua main akan putus dekat tengah game. Kalau lu orang tak pernah main dota lu orang takkan paham perasaan gua. Pemain dota tegar seperti mamat-tak-nampak-game dan Sai mesti paham perasaan gua bila main game pastu putus.

2) Bila Akak, Adik, Adik perempuan, Adik perempuan kedua gua dah download pape. Even satu file je, Mesti gua jadik slow nak mampos. 

Nak bukak Google pun boleh sempat pergi tandas, berak, mandi datang balik google masih lagi tak bukak. Masih  bengap. Skrin masih kosong. Loading bar masih berpusing pusing nak mencari kat mana server Google. Haih. Gua nak bercerita pun jadik panas.

Tu baru nak bukak google, belum lagi nak bukak blog gua, laman web Al Jazeera Blog Serius dan macam macam lagi. 

Bila dah tensyen sangat gua pun telepon TM. Tu nanti gua sambung, Dah pukul 7.15 ni. 

Sambung Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...