Carut Secara Berhemah & Sopan | downgila

Friday, August 26, 2011

Carut Secara Berhemah & Sopan



Bila cakap pasal mencarut, memang ramai makwe makwe yang pandang serong dekat gua. Yelah, blog gua ni kadar carutan agak tinggi. Tapi bila gua fikir balik, pergi lantak la siapa tak suka. Susah la jugak kalau gua nak jaga hati semua orang kan?

Gua pun bila cakap pasal ni gua pernah teringat senior gua dekat sekolah dulu. Tak ingat yang mana, Haidar rasanya nama dia. Dia cakap memang lepas habis ah. Tapi muka dia tak pernah lekang senyum.

Tapi gua kalau dengan orang, lagi lagi perempuan, bila tak kenal gua akan jaga la bahasa gua. Tak ada la jumpa makwe dekat orientasi satu grup baru kenal 2 3 hari gua dah guna ayat ayat yang kasar. Kalau gua tengok makwe tu agak agak boleh masuk jenis carut jugak baru ah gua on sekaki. Biasanya gua akan lebih cepat berkawan dengan makwe macam ni. Nampak tak kebaikan carutan disitu. Boleh mengeratkan sillaturrahim sesama manusia.

Tapi dekat sekolah, gua belajar satu cara mencarut dengan berhemah supaya nampak 'professional' dan tidak mendatangkan sebarang ketidakpuashatian di kalangan anti-carut seperti pelajar pelajar lembut dan bader bader surau.

Antara yang ngetop adalah

Babi - Baba
Pukimak - Pokemon
Anak haram - Anak Harun (dekat run tu kena harakat panjang sikit. dia jadik macam : "Anak haruuuunnnn!")

Contoh ayat : "Oi! anak haruuuuuuunnnnn! Pokemon betul! Apasal kau cilok boxer aku? Perangai macam baba!"

Amacam? Pergi ke tak pergi? Berhemah kan...

Sambung Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...