PESANAN KEPADA PEMBELI BELAH | downgila

Wednesday, August 10, 2011

PESANAN KEPADA PEMBELI BELAH


Gua sebagai rakyat Malaysia yang prihatin, perasan la jugak, Rakyat Malaysia ni memang suka beli barang barang raya last minute. Kalau nak dekat raya tu, Sogo tu dah macam bangla punya disko. Penuh gila. Ni gua nak bagi pesanan sikit. Yelah kan, hari raya dah dekat.jika nak keluar umah untuk shopping last minit, pastikan lu orang buat apa yang gua nak bagitau ni

  1. Lesen kereta/lori/motor lu orang masih hidup.
  2. Road tax pun belum mati.
  3. Kad pengenalan mesti sentiasa ada.
  4. Mematuhi undang undang jalanraya seperti memakai talipinggang keledar depan atau belakang, tidak melanggar lampu isyarat. rujuk buku panduan semasa di sekolah memandu yang warna kuning tu untuk keterangan lanjut
Kalau lu orang kurang salah satu benda di atas, sila bawak duit lebih sedikit. Paling paling busuk RM50, sebab last last minute ni Polis dan JPJ memang rajin round round menjaga keselamatan negara.

Sambung Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...