SOALAN BANGANG | downgila

Monday, October 03, 2011

SOALAN BANGANG


Semalam kat twitter ada satu topik trending yang mantap : #SoalanBangang. Gua baca tergelak gelak jugak lah. Lepas gua usha usha ni lah antara soalan soalan bangang yang paling king. Soalan bila diajukan kat lu, perasaan nak pijak pijak yang bertanya tu sangat tinggi.

Kadang kadang soalan ni semua memang pernah diajukan dekat gua. Perasaan nak pijak tu terpaksa gua pendam kemas. Jom cekidout.

1) Kawan lu telefon nombor rumah lu, 'weh kau kat mana?', 'aku kat dalam laut, cari mermaid' #SoalanBangang

2) Lu tengah makan ubat 'Eh u sakit ke ?', "takdelah saja nak bunuh diri ' #SoalanBangang

3) "Broo! kau potong rambut baru pendek ek?", "hahahaha mana ada, aku potong jadi makin panjang,pfttt #SoalanBangang

4) "OMG! is that pimples on your forehead?', 'tak ah, tu sisa cekodok. Aku saja je tampal kat forehead aku. Styleeeeee' #SoalanBangang

5) *Dalam uniform sekolah* "Nak pergi sekolah ke?". "Eh tak ah, baju semua tgh cuci. Baju sekolah je tinggal." #SoalanBangang

6) "Cikgu, nak pergi tandas boleh?", "Nak buat apa?", "Oh saya saja nak pergi sana nak berdisko" #SoalanBangang (yang ni gua selalu dapat time sekolah dulu)

7) "Ehh....Lama tak jumpa, hidup lagi rupa nya kau", "tak da la,aku singgah nk beli air teh o ais je.nnti msk kubur balik" #soalanbangang

Soalan bangang gua

8) Afif Fadhuli tengah kat pasar borong tengah memilih ikan. jiran die lalu . "Pilih ape tu Afif Fadhuli ??", "Pilih bra ni , tngh cari size" #soalanbangang

9) "Wehh aku dah download dah installer software ni, pastu nak buat apa?", "Kau tengok je la installer tu, nnt dia install lah diri dia sendiri" #SoalanBangang---> Ni la yang paling kurang ajar

10) "Adakah rosmah masih dara?" #SoalanBangang

UPDATE

11)  #SoalanBangang yang ditanya guru Addmaths : 'Semua paham?'..(WIN..gua terpaksa letak jugak)

Yang nombor 10 tu ada 21 orang Retweet. #Power

Sambung Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...