BUKAN MENIRU NYE PUN -- MAX 24:7 | downgila

Tuesday, September 06, 2011

BUKAN MENIRU NYE PUN -- MAX 24:7

Arrow tu tersalah pulak. Bontot arrow tu menunjukkan apa yang gua nak tunjuk.

Selak selak surat khabar hari ni tiba tiba...

Melihat kepada demam K-Pop ini, Aesar Mustaffa, penyanyi, penari, serta komposer, mengambil inisiatif untuk mengadakan uji bakat bagi mencari 10 jejaka yang mempunyai kredibiliti sebagai seorang penghibur.

Dengan itu wujudlah Max 24:7, kumpulan yang mempertaruhkan konsep Malaysian Pop. Kemunculan mereka sedikit sebanyak mengambil inspirasi dari kumpulan muzik pop terkenal Korea, Super Junior.
Di sebalik itu, Imtiaz Fahmi Ismail, 20, jurucakap kepada Max 24:7 yang ditemui pada pelancaran abum mereka di Istana Budaya, Kuala Lumpur baru baru ini, menolak tanggapan bahawa kumpulan ini meniru gaya kumpulan dari negara seberang itu.

"Kami tidak menafikan irama muzik K-Pop adalah inspirasi kami, tapi kami sememangnya tidak mengikuti atau mencontohi sepenuhnya muzik atau gaya mereka. Kumpulan ini sudah mempunyai gaya sendiri dan Super Junior hanya salah satu dari idola kami."

Max 24:7 ingin membuktikan bahawa kita juga mempunyai bakat setanding dengan artis antarabangsa. Kami bukan sahaja boleh menyanyi, malah turut menari dan tidak sekadar menjual rupa yang ada.

Dipetik Dari Berita Harian, Selasa, 6 September 2011

Gua sebenarnya dah malas dah nk buat dosa mengutuk diorang ni. Tapi bila baca statement statement diorang ni buat gua nak bersuara jugak. Tangan jadi gatal dan merah merah nak menulis.

1st - Aesar Mustaffa ni lahanat mana claim diri dia Penyanyi? Gua tak pernah nampak pun dia ni menyanyi kat mana mana. Lagi best claim diri komposer. Well, FUCK YOU! lagu kau buat untuk Max 24:7 tu lirik macam haramjadah kau claim diri Komposer??

"Hari isnin, hari selasa hari rabu, hari khamis bla bla bla"

Komposer abah kau! Clearly diorang ni tak pernah dengar Pink Floyd. Tak payah amek band omputeh. Dengar band Malaysia--Amuk yeah yeah ke, lyrics ada mesej yang nak disampaikan. Lyrics kau sampah! S.A.M.P.A.H

2nd - Tak payah la nak nafikan kau tak tiru K-Pop specifically super Junior tu. Semua orang tau kau tiru. Korang ni sama je dengan si Ameerul Vampire tu bugima betoi.

3rd - Nak buktikan lu orang ada bakat dan bukan sekadar menjual rupa?? Tak payah buat lawak la. Gelak je Chace Crawford kalau dia baca nanti. Lu orang hensem ke Max 24:7??

Selamat Beramal

Sambung Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...