Review: Fast & Furious 6 | downgila

Friday, May 31, 2013

Review: Fast & Furious 6

fast and furious 6 posters the rock dwayne johnson

Tajuk : Fast & Furious 6
Rating: 6/10
Komen: Biasa punya movie. Macam cerita hari raya. Dah boleh agak ending.

Gua baru dapat kesempatan nak tengok cerita ni tadi. Pada gua cerita ni takdelah best mana pun. Sama je jalan cerita dengan yang lepas lepas. Vroom vroom vroom sana vroom sini langgar dinding, orang baik menang. Habis cerita. Yang lainnya kali ni, dia punya tak logik tu gila sangat tak logiknya.

Kah kah. Pada gua, logik lagi cerita alien datang bumi dari scene yang Dom lompat dari jambatan sebelah untuk sambut Letty tu. Gila babi kalah cerita hindustan. Apa luka pun tak ada kah kah. Imba gila seperti ultraman!

Satu lagi part last yang kejar kapal terbang tu. Gila panjangnya trek kapal terbang tu. Tak reti reti nak habis dia racing situ. Mari kita buat kiraan matematik sikit ya adik adik.

Scene tu diorang nak kejar kapal terbang tu, kapal terbang tu tengah nak speed sebab nak terbang kan? Jadi, jom kita anggar anggar la diorang bawak kereta masa tu kelajuan 230 km/j.

Kelajuan kereta  kita agak agak 230 km/j

Jadi untuk berapa jauh dia drive seminit, kita bahagi 60 minit sebab kalau lu orang tak tau, sejam ada 60 minit.


So, dalam seminit, diorang akan bergerak 3.83 km, scene tu ada lah dalam 25 minit. Sampai gua tak tahu dah siap jahat siapa baik. Jadi. Kita darab dengan 25 minit.


Jadi untuk scene last tu, diorang travel lebih kurang dalam 96 kilometer. Lapangan terbang mana sial ada sampai 96 kilometer. Dah sampai Lipis dah pun gua rasa. Lepas tu si Dom mula mula dah eksiden teruk gila kereta sampai hancur. Yang hancur tu pulak bukannye Myvi ke proton saga ke. Kereta mahal tu. Tapi nanti....si Dom tetap secara ajaibnya masih hidup. Hero orang kabor. Tapi hero hero pun logik la sikit boleh lagi jalan macho keluar dari api. Kah kah kah.

Jadi senang cerita, sebagai konklusi, gua rasa Dom (Van Diesel) ni sebenarnya orang Melayu. Jenis bela jin sebab nak pakai ilmu kebal.

Fast & furious 6 BRrip download mediafire, free download, sinopsis fast furious 6, synopsis fast furious 6. Fast & furious 6 streaming

Sambung Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...