Pengalaman Gua Di Alam Shah: Zine Rare | downgila

Thursday, November 21, 2013

Pengalaman Gua Di Alam Shah: Zine Rare

Tadi masa gua kemas-kemas beg lama, gua satu 'zine' yang rare dan sudah diberhentikan pengeluarannya sekarang. Zine yang gua jumpa adalah buku panduan yang gua dapat masa masuk sekolah dulu. Gila babi antik ni. Bau lipas dia tak payah cakap lah. Kah kah kah bila tengok balik gua eja nama rumah sukan gua pun salah. Tulisan pun bajet art je conteng conteng gitu. Biasalah, umur baru 13. Deodorant pun tak pakai lagi.

Sekolah Alam Shah Kuala Lumpur Sekolah Sultan alam shah putrajaya

Yang ni pulak dekat muka surat akhir zine ni. Lukisan gua masa ni serupa gampang. Lukis mata senget macam buah rambai lepas tu gua cover-cover macam pakai spek sebelah. Kah kah kah.  Dah la mamat ni ada tambi. Kenapa gua lukis pun gua tak pasti. Kalau lu orang pandang betul-betul, gua ada tulis statement 1Malaysia dekat sebelah kiri. Ini membuktikan yang gua jauh lebih smarvo dari Najib dan menteri-menterinya yang menjerit-jerit di dalam Parlimen. Tapi bila gua pikir balik. Lukisan gua masa ni pun lagi lawa dari lukisan Bangi sekarang.

Sekolah Alam Shah Kuala Lumpur Sekolah Sultan alam shah putrajaya

Gua pun mengambil keputusan untuk 'go-through' zine ni. Gua buat teh O panas, ambil bantal letak dekat kerusi, tepuk-tepuk sikit. OK solid. Gua bukak lagu Avril Lavigne dan mula membaca satu demi satu muka surat. Sampai muka surat 32 gua berhenti dan gua jadi ke gelak secara king. Sekolah gua rupanya larang pelajar bercumbu-cumbuan. Pergh gila babi. Yang lagi power, tak boleh melambai ke pelajar perempuan.

Sekolah Alam Shah Kuala Lumpur Sekolah Sultan alam shah putrajaya

Lima tahun gua duduk sekolah, tak pernah ada pun pelajar perempuan dekat dalam kelas untuk dilambai-lambai. Separa perempuan tu ada la sekelompok dua. Itu pun banyak kat bilik band je. Kah kah kah.

Sambung Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...