Membukak Pintu | downgila

Saturday, December 17, 2011

Membukak PintuDANGG!!!

Bunyi pintu kedai runcit di lorong Jalan Pasar di Pudu terbuka dengan amarah memecah keheningan pagi. Dari dalam kedai itu, muncul seorang pemuda berambut panjang serabai, paras bahu dan bersinglet lusuh disertai gambar Godzilla

"Jilaka Betul..." sungut pemuda itu sambil kedua-dua biji mata liar mencari-cari sesuatu berhampirannya.

DANGGG!!!!

Akhirnya seluruh pintu gelangsar kedai itu tersingkap apabila ditolak ke atas dengan sebatang penyapu. Pemuda itu kemudian mencampak batang penyapu yang digunanya tadi ke dalam longkang tepi kaki lima.

Terbukanya pintu gelangsar tadi tidaklah menampakkan paras rupa keadaan di dalam kedai itu. Ia masih berhadang dengan cermin hitam pekat dan hanya terdapat satu pintu cermin jenis tolak tarik untuk keluar masuk yang juga hitam pekat.

Hitam pekat cermin kedai itu bukan lah seperti cermin tinted biasa. Ia menyebabkan orang di kaki lima tidak nampak aktiviti di dalam kedai. Orang yang di dalam juga tidak nampak apa yang berlaku di kaki lima kerana seluruh cermin dicat dengan cat hitam jenis kilat. Win Win situation orang kabor. Kalau diperhatikan betul-betul kelihatan kesan berus cat lintang-pukang di permukaan cermin.

Tanpa disedari pemuda itu sudah masuk ke dalam. Ni apa benda yang gua nak cerita pun gua tak tahu.

******

Sambung Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...