Kelas Statistik | downgila

Thursday, December 19, 2013

Kelas Statistik

university malaya classroom

Berbalik kepada hal pelajaran, kelas statistik gua ada 43 orang. 40 orang junior. Gua, Bangi dengan sorang lagi kutu Iran Syiah je senior. Yang Iran tu yang tak pernah datang kelas, kalau datang pun dia datang dalam 10 minit lagi nak habis, serupa tenggiling.

Benda-benda macam ni yang gua tak berkenan. Kalau gua hilang, tak ke senang kena kesan? Makwe makwe pula jenis baru habis sekolah. Jenis sibuk buat biodata nak kasi kat pakwe lukis gambar pokok kelapa laut. Pakwe dah tentu jenis islamik nasyid kontemporari kolar baju berdaki. Yang ranggi sikit, jenis indie Myspace Kami Meet Haji Husin henset banyak lagu. Gua pun tak tahu nak borak apa. Kalau gua sembang hal Chuck Norris, takut budak-budak tu tak masuk. Gua nak sembang pasal Tawil Prebet Lapuk, takut budak-budak tu tak tengok lagi itu gambar. Jadi gua banyak duduk diam sambil usha aircond.

Di sanubari gua, terfikir juga kalau gua SPM dulu kerja keras macam Amalina, dah tentu gua belajar tinggi sampai ke Las Vegas dan jadi jurutera atap Burj Dubai. Satu hal lagi, lecturer gua ni memang dari dulu anti dengan si Sarawak. Tapi Sarawak tak pulak repeat. Dah la masa exam kalkulator pun tak bawak. Kucar kacir jugak lecturer tu mencari kalkulator spare.

Sambung Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...