Kedai Semua Tutup Awal Ini Hari | downgila

Friday, January 31, 2014

Kedai Semua Tutup Awal Ini Hari

Gua baru balik dari One Utama ni. Sebelum tu gua dari Sentul nak kasi klien final design banner, bisnes kad dengan flyers dia. Sekali gua ada silap lagi dekat bisnes kad tu. Terguna alamat lama. Macam fak. Nak edit dekat situ, kompiter dia zaman Ali Baba punya kompiter. Kalau Microsoft Opis pun tak ada, jangan harap lah Adobe Illustrator dia nak install.

Lepas tu gua bergerak ke One Utama saja berjalan-jalan bersama makwe. Sekali nak cari bag gitar. Pergi kedai Yamaha dekat tingkat 3, ada satu bag RM58, jurujual dia pulak seorang makwe yang macam pengkid tapi muka ada iras-iras Sam Bunkface. Tapi takpa, gua hold dulu. Seterusnya, gua bergerak pula ke Guitar Collection di aras yang sama. Masuk je, bader tu tunjukkan bag gitar yang ada kat situ. Harga RM53, tapi gua jenis tak berkenan sebab jurujual dia bader rambut panjang lepas tu jenis sedut-sedut hingus sebab selsema. Last-last gua beli yang RM58 punya bag. Sempat lagi gua kenyit mata dekat nakwe tu sebelum keluar kedai. Keh keh keh.

victoria's secret one utama

Masa tu baru pukul 4.30, tapi kelihatan semua kedai dah tutup, ada jugak yang bukak tapi itu pun kedai-kedai tingkatan enam atas seperti Coach dan Victoria's Secret. Takkan la gua nak berjalan-jalan dalam Victoria Secret, tak ke melanggar fitrah manusia tu? Itu belum campur kena pandang serong oleh masyarakat setempat lagi.

Last-last pukul 5 hampir semua kedai dah tutup. Pelik jugak gua bila Hari Raya Aidilfitri kedai tak ada la tutup tapi bila Raya Cina semua kedai tutup. Nampak sangat bisnes kat Malaysia semua Cina yang punya. Melayu buat apa? Apa lagi, besar kemungkinan duduk rumah bergosip pasal Hafiz menang Juara Lagu, mengumpat jiran sebelah sambil baca Beautiful Nara la sebab itu je benda yang paling penting dalam dunia. Ikut demeh la.

Sambung Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...