Kemaskini Secara Ekspres | downgila

Tuesday, August 13, 2013

Kemaskini Secara Ekspres

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua. Berdirinya saya disini adalah untuk mengumumkan yang saya masih lagi hidup dan sihat. Jangan tanya kemana gua menghilang. Dah ditakdirkan oleh Tuhan rumah gua tak ada internet nak buat macam mana. Bukan gua pilih jalan ni. Sekarang ni gua dekat CC sekejap ada hal sikit.

Lama gua tak main tulis tulis blog. Ada hampir sebulan. Dalam masa sebulan tidak beraksi, macam-macam cerita ada dalam paru-paru gua ni. Jadi semalam mengambil keputusan untuk beraksi satu perlawanan persahabatan dengan papan kekunci gua bagi mengembalikan kecergasan. Gua tulis entri ni siap-siap ni sampai CC gua terus zas zass kopipes je.

Akaun Twitter gua dah tutup. Jadi sesiapa nak kontek ke mende guna lah cara old skool pakai emel. Yang ada pesbuk guna pesbuk. Lagi senang tepon aje terus. Nombor gua mintak dekat Sarawak. Kah kah kah bajet artis pulak gua. Lagipun bila pikir balik bukan ada guna jugak meraban dekat Twitter. Buat menambohkan orang sakit hati dengan gua ada lah. Dah tu pulak kalau gua kira kira nak siapkan kerja sekolah yang asal guna 15 minit. Duk melalut dekat Twitter jadi sampai 2 jam. Gila babi. Mana la melayu nak maju? Dah la tak reti reti nak puasa. Bila raya laju je balik kampung. Sampai sesak jalan depan rumah gua. Nak pergi hantor santan dekat pakcik gua pun jadi payah.

Hari raya baru berlepas. Sempat jugak gua tangkap gambor sekeping dua pagi raya tu. Tahun ni gua dengan secara konsisten masih mengekalkan baju raya berwarna coklat gelap yang dibeli 3 tahun lalu. Apa guna beli baju baru tiap tiap tahun ye dok. Balik sembahyang raya pekena baring macam kerbo sampai tengah hari jugak. Dan dengan kesempatan ini jugak gua nak ucapkan selamat hari raya kepada semua makcik dan pakcik. Hari ni baru raya ke berapa entah. Tapi macam baru lagi raya. Senang kira boleh kawtim lagi lah kalau gua ‘wish’ selamat hari raya sekarang.



Bercakap pasal raya, tempoh hari masa jalan jalan dekat Pasar Minggu Lipis gua ada Nampak scene jersey Downtown gred A dah sampai Lipis. Harga dia boleh tahan jugak murah. Tapi tak ada la murah sangat. Saing saing Downtown jugak. Tapi murah nak banding dengan Al-Ikhsan dekat sebelah Pablik Bank tu. Selak punya selak jumpa jersey Liverpool yang baru tu. Boleh tahan lawa weh. Lagi lagi bila gua yang pakai. Peh, menyesal pulak gua lancarkan jihad papan kekunci dekat Twitter mengutuk jersey Liverpool macam kain batik itu hari.

“Abang ingat raya ni nak angkat jersi Liverpool le..RM 32 jersi tu sehelai. Baru smarvo pakai jersi Liverpool time raya nanti. Mesti letup punya le kat Kampung Berembang nanti.”

“Hek eleh kecoh.. Fernando Torres pun tak pakai jersi Liverpool time raya Krismas...” jawab bapak gua.

Gua rasa dia tak tahu yang Torres dah lama dah jadik sayur bayam dekat Chelsea.

Sambung Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...