Tak Payah La Bangga Sangat Kawan | downgila

Wednesday, August 01, 2012

Tak Payah La Bangga Sangat Kawan

downgila sedih

Gua ni bukan la baik sangat. Kalau suruh jadi imam, silap ari bulan gua pecut saf paling belakang takpun buat buat sakit perut. Tapi paham paham la ni bulan puasa kan. Gua nak mengajak pergi solat terawih pun nanti ada la yang cakap macam baik sangat la pelancau.

Ni orang malam malam sibuk berzanji, berteraweh, berzikir, lu sibuk dekat kelab malam sambut "End Of July". Botol arak dekat je kat sebelah. Gua cuba pikir positif la yang lu tak sentuh pun. Lu pekena Redbull aje la kan. Tapi, guna la otak sikit, pikir logik, dah buat mende tak elok tu tak payah la nak bangga bangga tayang dekat Pesbuk. Lu ni bengap tahap High Definition ke otak tertinggal dalam almari ke macam mane?

“Jibril telah mendatangiku, kemudian dia berkata: “Celakalah orang yang menjumpai Ramadhân lalu tidak diampuni”. Maka aku menjawab: “Amîn”.

Sambung Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...