Happiness Has No Conditions : Gua Tacing | downgila

Thursday, July 14, 2011

Happiness Has No Conditions : Gua Tacing


Gua tengok gambar gambar ni, jadi sedih pun ada. Gambar ni telah dirakan oleh Jin Yunzhong, pasal seorang pekerja penyapu jalan yang bermesra dengan cucu dia. Jangan tanya mana gua kenal bader Jin Yunzhong tu. Gua dapat gambar ni pun dari Fengniao.com. Sekutu kutu gua, gua still ada rasa terharu tengok gambar gambar ni. 

Dekat China, pekerja pekerja sapu sampah ni diorang pandang hina dan dianggap macam masyarakat bawahan la. Tapi diorang still happy dengan hidup diorang. Baru gua sedar. Kita belajar tinggi tinggi, gaji besar, kereta besar, bini lawa macam megan fox, semua tak ada guna kalau tak happy. Mana nak happy, hari hari menghadap muka client, anak semua terbiar, Gaji 18 ribu kalau tak happy pun tak ada guna. Kan? Ada 5 gambar semua. Ushar kat dalam lagi 4...




AMACAM? MENAIK TAK?



Sambung Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...